Aflevering twee van het seizoen en gelijk schuift misschien wel de grootste gast tot nu toe aan. Hij won drie Gouden Ballen, is onsterfelijk in Milaan en was onderdeel van het enige Nederlands Elftal dat een eindtoernooi wist te winnen. In ‘88. U raadt het al, San Marco is erbij.

Natuurlijk is het spannend om met een van Neerlands grootste voetballers op te nemen, maar om met hem te mijmeren over kappen en draaien, over spitsen en instinct en over computers en AI is fantastisch. Marco is niet zo goed met namen, maar weet als geen ander de fijne kneepjes van ons mooie voetbalspel.

Natuurlijk ging het niet alleen maar over het leven van een spits, de gloriejaren bij Milan en het niet slagen als coach. Het ging ook over spelregels, want als de spits van vroeger iets vervelends vindt, is het spelregels die het spel van nu minder mooi maken. Als spelregelvernieuwer probeerde hij bij de FIFA de IFAB te beïnvloeden en nu, tien jaar later, gaat zijn kruistocht door. Het gaat over doorwisselen, selfpasses, buitenspel, mekkeren bij de scheids en nog veel meer, voordat we hem confronteren met die ene vraag: Wie is de beste speler van Amerika?

We hebben genoten van deze aflevering en Marco’s gastvrijheid? Jullie ook! Laat het ons weten op de socials! Veel luisterplezier!

No Excess
Wil jij ook zo’n comfortabel shirt als Fockert aan? Of een streepjesshirt als Verhaar? Bij No Excess vind je van alles! Wist je dat No Excess al 35 jaar bestaat (1988, een mooi jaar) en dat je met de code CORPOT20 liefst 20% korting krijgt op https://www.no-excess.com?

Het afsluitende nummer
https://www.youtube.com/watch?v=tPBDMihPRJA

De aanraders
Verhaar De film Oppenheimer
Fock: De Instagrampagina van Dimitar Berbatov
Vriends: De film E`stata la mano di Dio
Van Basten: De serie Unsere Mütter, unsere Väter

Social Media
Volg ons ook op Twitter en Instagram
Volg ook onze afspeellijst op Spotify

Leave a Reply

Your email address will not be published.